Over ons

Oprichting

De stichting ScubaLimburg is in 2012 opgericht door negen personen. Sindsdien is het ledenaantal blijven groeien, en zijn we dan ook in 2016 een vereniging geworden. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, opleidingsco√∂rdinator, penningmeester en een algemeen bestuurslid. 

Duikbond

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). De NOB is aangesloten bij de sportorganisatie NOC*NCF.

De zwembadtrainingen

We maken gebruik van het zwembad Steinerbos in Stein. Hier trainen we in het zwembadseizoen (november t/m april) op woensdagavond van 21:00u - 22:00u. De training richt zich op de vaardigheden voor de duikopleidingen, algemene duikvaardigheden (ter onderhoud) en conditietraining. 

De buitenduiken

Onze vaste duikstek is Duiklocatie Boschmolenplas, gelegen in Panheel. Hier wordt in het buitenwaterseizoen (mei t/m oktober) op woensdag om 19:30u en op zondag om 09:00u gedoken. In het zwembadseizoen duiken een paar duikers ook buiten, namelijk op de zondagochtenden. Natuurlijk worden ook een paar keer per jaar duiken georganiseerd op andere duiklocaties, zoals Zeeland, La Gombe of Thorn.  

Activiteiten

Naast het duiken en de opleiding ondernemen we ook gezamenlijke activiteiten waarbij het hele gezin welkom is. Activiteiten die jaarlijks terugkomen zijn het Zeelandweekend, de BBQ, de kerstborrel, de nieuwjaarsduik met lunch en de winterwandeling.